Drodzy Narzeczeni, wiemy, jak ważnym dniem jest Państwa ślub i planowane przyjęcie weselne, dlatego oferujemy przygotowanie tej uroczystości w sposób perfekcyjny. Nasze kilkuletnie doświadczenie może być w tej sytuacji na wagę złota. Jesteśmy przekonani, że organizacja przyjęcia w Karczmie Trzy Dęby to przepis na wspaniały dzień, po którym pozostaną Państwu cudowne wspomnienia. Nasz doświadczony zespół z przyjemnością przygotuje przyjęcie, które na długie lata pozostanie w pamięci Państwa i zaproszonych gości. Stworzymy klimat, który sprawi, iż poczują się Państwo w dniu ślubu naprawdę wyjątkowo. Zadbamy o każdy najdrobniejszy szczegół i dołożymy wszelkich starań, aby ten szczególny dzień był jednym z najpiękniejszych w Państwa życiu.
Dlaczego organizacja wesela w Karczmie Trzy Dęby to dobry wybór?
Wesele to nie tylko zabawa i wspaniała atmosfera, to również doskonałe potrawy przygotowane przez załogę naszej kuchni. W sali Trzy Dęby organizacja Państwa wesela jest naszym priorytetem. Dbamy o skrupulatne przygotowanie uroczystości i logistyczne podejście do wielu kwestii. Klienci mogą więc w pełni nam zaufać – od doboru dekoracji, przez przygotowanie wyśmienitych dań, aż po profesjonalną obsługę w trakcie uroczystości. Dodatkowo zarówno ślub, jak i samo przyjęcie możemy zorganizować na sali oraz w ogrodzie. Posiadamy pięknie urządzony, zielony ogród, w którym można umieścić grilla czy atrakcje dla gości. Zakochani mają do wyboru jedną z dwóch sal – jedna pomieści do 150 osób, natomiast druga przeznaczona jest na bardziej kameralne przyjęcia.
Czym się kierować przy wyborze sali na przyjęcie weselne?
Przyjęcie weselne wymaga skrupulatnego planowania – zarówno w kwestii budżetu, jak i doboru odpowiedniej sali. Poszukując właściwego lokalu, należy przede wszystkim zwrócić uwagę na wielkość pomieszczenia – jego rozmiar powinien być dopasowany do liczby gości. Wynajmując zbyt małą salę, można niechcący sprawić, że goście będą mieli do dyspozycji bardzo małą ilością miejsca przy stole, a na parkiecie może powstać tłok. Z pewnością będzie to bardzo niekomfortowe dla gości, dlatego warto zadbać o odpowiedni metraż, ściśle dopasowany do liczby zaproszonych gości. Nie polecamy również wybierać zbyt dużej sali, ponieważ przy mniejszych przyjęciach weselnych daje to wrażenie pustki.
Duże znaczenie ma też lokalizacja miejsca na przyjęcie weselne. Najlepiej, jeśli sala znajduje się blisko obwodnicy miasta, ale nie w ścisłym centrum – dzięki temu nikt nie będzie miał problemu z dotarciem na miejsce, a jednocześnie w trakcie tak ważnego dnia hałas nie będzie przeszkadzał w celebrowaniu uroczystości. Dużym plusem jest też bliskość zieleni, ponieważ wielu gości lubi w trakcie wesela wyjść na zewnątrz, aby odpocząć od szaleństw na parkiecie.
Jakie zalety ma organizacja małego wesela?
Organizacja małego wesela to doskonały wybór dla par, które pragną spędzić ten wyjątkowy dzień w kameralnej atmosferze, otoczone najbliższą rodziną i przyjaciółmi. Decydując się na mniejsze przyjęcie, mają Państwo możliwość skupienia się na każdym szczególe i dopasowania go do indywidualnych potrzeb. Ograniczenie liczby gości umożliwia lepsze poznanie się wszystkich uczestników imprezy oraz swobodniejszą komunikację. Mniejsza liczba gości pozwala także na większą elastyczność w doborze menu oraz atrakcji dodatkowych. Wreszcie nie można zapomnieć również o tym, że organizacja skromnej uroczystości bywa bardziej korzystna pod względem finansowym, co daje Młodej Parze możliwość zaoszczędzenia środków i przeznaczenia ich na inne cele, takie jak podróż poślubna czy wspólne mieszkanie.
Menu na przyjęcie ślubne
W naszej ofercie znajdą Państwo trzy warianty menu na przyjęcie weselne, które zaspokoją różnorodne gusta i potrzeby gości. Menu I to klasyczna propozycja, która zawiera tradycyjne dania kuchni polskiej, takie jak rosół z makaronem i zrazy z ziemniakami i zestawem surówek. Menu II to nieco wykwintniejsza opcja, która łączy w sobie smaki kuchni polskiej i międzynarodowej, oferując dania takie jak polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczku w sosie pieprzowym i karkówka faszerowana musem chrzanowym. Menu III to ekskluzywna propozycja dla najbardziej wymagających gości, która obejmuje m.in. kurczaka marynowanego w pesto i faszerowanego pomidorami i mozzarellą oraz tartę z borowikami. Każde z menu można dowolnie modyfikować, aby dopasować je do Państwa oczekiwań oraz potrzeb dietetycznych gości.
Jak urozmaicić przyjęcie weselne?
Karczma Trzy Dęby proponuje szereg atrakcji, które urozmaicą każde przyjęcie – zarówno uroczystość ślubną, jak i przyjęcie komunijne. Pokazy sztucznych ogni, wynajem fotobudki, konkursy i zabawy integrujące gości czy też muzyka na żywo lub DJ sprawią, że Państwa przyjęcie ślubne będzie pełne emocji i niezapomnianych chwil. Ponadto oferujemy dodatkowe usługi związane z organizacją wesela, takie jak pomoc w wyborze fotografa, wynajem limuzyny oraz koordynację transportu dla gości. Współpraca z zaufanymi partnerami gwarantuje realizację usług na najwyższym poziomie.
Nasza sala Trzy Dęby w Gdańsku z pewnością sprosta oczekiwaniom Młodej Pary oraz jej gości. Pomagamy spełniać marzenia i sprawiamy, że ten wyjątkowy dzień na długo pozostaje w pamięci uczestników.
koszt 220 zł/os
Zupa
Rosół z makaronem
II danie (podane na platerach)
Zrazy
Devollaile
Pstrąg z sosem porowym
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek
Napoje
Kawa
Herbata
Soki 0,5lit./os
Woda niegazowana 0,5lit./os
Kieliszek wina musującego do toastu.
Przystawki (podane na platerach w formie kolacji)
Deski pieczonych mięs(karkówka, boczek, pasztet)
Roladki z kurczaka faszerowane camembertem i papryką
Indyk w mandarynkach zroszony pomarańczową galaretką
Roladki wieprzowe faszerowane kurkami
Duo śledziowe
Pałki z kurczaka faszerowane musem orzechowym
Pieczywo
Sałatka grecka
Ok. godz. 22:00 podamy barszczyk z pasztecikiem
koszt 240 zł/os
Zupa
Krem z pomidorów
II danie (podane na platerach)
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczku na sosie pieprzowym
Sakiewka z indyka faszerowana rokpolem i suszonymi pomidorami
Dorsz w sosie borowikowym
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek
Deser
Szarlotka na ciepło z gałką loda
Napoje
Kawa
Herbata
Soki 0,5lit./os
Woda niegazowana 0,5lit./os
Kieliszek wina musującego do toastu.
Przystawki (podane na platerach w formie kolacji)
Roladki z kurczaka faszerowane serem wędzonym i żurawiną
Ryba po grecku
Karkówka faszerowana musem chrzanowym
Schab owinięty gruszką na sosie musztardowym
Skrzydełka miodowo-imbirowe
Łosoś marynowany podany z musem jogurtowym
Pieczywo
Sałatka grecka
Sałatka z tuńczykiem
Ok. godz. 22:00 podamy rozmaite pierogi
koszt 260 zł/os
Zupa
Grzybowa z kluseczkami
II danie (podane na platerach)
Udko z kaczki z sosem żurawinowym
Kurczak marynowany w pesto faszerowany pomidorami i mozzarellą
Łosoś z salsą mango
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki z wody
Zestaw surówek
Deser
Ciasto 2 rodzaje
Napoje
Kawa
Herbata
Soki 0,5lit./os
Woda niegazowana 0,5lit./os
Kieliszek wina musującego do toastu.
Przystawki (podane na platerach w formie kolacji)
Półmisek swojskich wędlin
Schab faszerowany śliwką i morelą w galarecie
Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i porem
Roladki wieprzowe faszerowane rozmaitymi serami i orzechami
Tarta borowikowa
Pałki z kurczaka faszerowane śliwka i żurawiną
Pieczywo
Sałatka z kurczakiem
Sałatka grecka
Ok. godz. 22:00 podamy Płonącą Szynkę, kasza gryczana, zasmażana kapusta.
W cenę wliczone jest wynajęcie Sali, parking, konsumpcja, pełne wyposażenie cateringowe,
obsługa kelnerska oraz dekoracje na stołach.
Alkohol można wnieść we własnym zakresie uiszczając kwotę tzw. "korkowego" 200 zł.